KVALITNÍ ŠKOLSTVÍ

Podpoříme rozšiřování školek a míst v nich. Zlepšíme kvalitu výuky a zavedeme setkávání učitelů regionu a sdílení nástrojů a zkušeností. Vytvoříme podmínky pro šíření aktivního využívání moderních technologií ve výuce, budeme podporovat tvorbu a sdílení učebních materiálů mezi učiteli

ŠKOLSTVÍ

VZDĚLÁVÁNÍ A INOVACE
Prosazujeme transparentní výběrová řízení na ředitele škol tak, aby školy vedli pedagogičtí lídři. Budeme odměňovat ředitele podle předem jasně stanovených a zveřejněných pravidel.

KVALITY VÝUKY A SDÍLENÍ ZKUŠENOSTÍ
Zlepšíme kvalitu výuky a zavedeme setkávání učitelů regionu a sdílení nástrojů a zkušeností. Vytvoříme podmínky pro šíření aktivního využívání moderních technologií ve výuce, budeme podporovat tvorbu a sdílení učebních materiálů mezi učiteli samými. Najdeme zdroje financování pro větší uplatnění moderních technologií ve školách.

ROZŠÍŘENÍ KAPACITY ŠKOLEK
Podpoříme rozšiřování školek a míst v nich. Občané Vltavotýnska musí mít kam umístit své děti.

DEMOKRATIZACE ŠKOLSTVÍ
Budeme aktivně zvát rodiče žáků k práci ve školských radách. Zavedeme žákovské parlamenty. Budeme aktivně naslouchat občanům ve školské komisi města a hledat s nimi prostor ke zlepšení školství v našem městě.

ZDRAVÉ KLIMA VE ŠKOLÁCH
Zajistíme podporu optimálního prostředí nejen pro žáky, ale i pro učitele. Prosazujeme kvalitní a kulturní stravování ve všech školních jídelnách v návaznosti na projekt Zdravá školní jídelna.

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Podporujeme celoživotní vzdělávání ve spolupráci s neziskovými organizacemi i školami.